Blogia
webnom

24-1-06. Xarxa Barnils. Sessió Seminari (11a) i Postgrau (6a)

24-01-06
CTUG. Granollers
Assumpte: Sessió de Seminari del Projecte Xarxa (Sessió 11). Postgrau Tic i Educació per a la Ciutadania (Sessió 6)

 

Seminari

 

Postgrau: Bea MARÍN (Departament Educació). (Foment de la participació a través de la xarxa)
La sessió va a càrrec de Bea Marín, professora d’institut i formadora del Departament d’Educació, que tracta del foment de la participació a través de la xarxa. Ens presenta els diferents entorns participactius o fòrums a què podem accedir: en destaca el BLOC, el FOTOBLOC i el FOTOAUDIO. Per Bea Marín, qualsevol tema i eina és bona si crea i estimula la participació i aquest és el principal objectiu. Sens dubte, la clau és aconseguir una bona dinamització, i per això fan falta una sèrie de condicions. Ressalta que  les col·laboracions dels usuaris han de ser breus i fàcils d’obtenir. També ens aconsella que sempre es doni la benvinguda i que se sigui amable. Per encetar un fòrum s’ha de fer de forma atractiva, creant una paradoxa o fins i tot amb certa provocació, així s’assegura més participació. Cal posar unes regles de comportament; establir una estructura (un inici, un final, un resum...). Bea Marín és partidària de donar-se a conèixer.
La segona part de la sessió es basa en la creació d’un debat aprofitant l’accés www.bitacoras.com   També coneixem altres experiències de FOTOBLOC (el millor programa és flickr).
Cal destacar que el fòrum que Joan Brussosa genera, amb el nom  de Fontderola, li servirà, almenys aquesta és la intenció, perquè l’alumnat de 2n de batxillerat participi tot opinant sobre una lectura de Quim Monzó que en aquests moments estan portant a terme a classe.
Finalment, i tenint en compte que Bitácoras és exclusivament en castellà, provem un altre accés en català que és Bloccat, encara que de moment no hi ha cap generació nova definitiva.
Bea Marín ens facilita un dossier sobre el tema, amb tot un seguit de materials i d’adreces web interessants.

0 comentarios