Blogia
webnom

6-07-06 Assumpte: 14 Reunió amb alumnat. Celebració final activitat: caminada i berenar

6-O7-06Assumpte: 14a Reunió amb alumnat. Celebració final activitat: caminada i berenar 

Finalment s’ha pogut portar a terme un acte final i que alhora ha servit de celebració de la realització del projecte Xarxa (webnom-webrutes). Tot i que en general aquest tipus d’actes no se celebren, potser ni tan sols s’hi pensa, quan la Pilar Comes (des del projecte Xarxa –APS) ens va comentar la seva conveniència, nosaltres ho vam considerar oportú ja que així resultaria més gratificant l’esforç fet entre tots.

Igualment, quan ho vam proposar als alumnes també van reaccionar amb certa sorpresa però també amb il·lusió. Teníem clar que aquest acte podia ser ben senzill i que no calia organitzar cap mena de “festassa”. I de fet va ser en una de les últimes reunions amb el grup que es va acordar que la millor manera de portar-ho a terme era trobar-nos per fer un dels recorreguts proposats a Webrutes o si més no una part. Atès que ens trobem a finals de curs no ha estat fàcil trobar una data que anés bé a tothom i finalment hem hagut d’esperar fins al 6 de juliol. La convocatòria és molt senzilla: fer una excursió pel Puig Castellar (una part de la primera ruta descrita al treball anomenada de Fontderola), a la tarda i tothom qui vingui que porti algun menjar o beguda per compartir.

  Als volts de la 5 ens trobem els alumnes amb una colla d’amics seus que també faran la ruta; a part del professors impulsors del Xarxa-Webnom, també ens acompanyarà la coordinadora pedagògica del centre Itzíar Urbiola. Com que fa una forta xafogor pròpia de l’època, els nois protagonistes de la Webrutes proposen només arribar al Roc Gros. Abans d’iniciar la caminada visitem el santuari de l’Ajuda, punt de trobada de les tres rutes presentades al treball. Per camps ja segats i masies citades a la webrutes, anem pujant fins al punt culminant de l’excursió; abans visitem alguns dels punts d’interès, potser el que ens crida més l’atenció és la Mina, un recorregut subterrani de força metres que fem amb l’ajuda de llanternes. Molts dels presents desconeixíem aquest indret i destaquem que gràcies a la ruta descrita aquest singular lloc ara serà més conegut i apreciat.

 

Un cop arribats al cim del Roc Gros, des d’on es contempla una important panoràmica de la Plana de Vic envoltada dels seus contraforts muntanyosos, descansem i en un ambient molt distès, alegre i festiu compartim una variada oferta de menjar i de beure. Ens fotografiem i celebrem, tant la iniciativa i consecució de Webrutes com la de la sortida, i aprofitem el capvespre per anar descendint altre cop cap a Balenyà i Centelles on hi arribem ja força tard.

 

Com apuntàvem en un principi, ha estat una manera senzilla però ben viscuda de celebrar el final del treball.  

  

0 comentarios