Blogia
webnom

27-06-06 Xarxa Barnils Sessió Seminari (20a) i Postgrau (16a)

27-06-06
El Bruguer Vell. Bigues i Riells
Assumpte: Sessió de Seminari del Projecte Xarxa (Sessió 20). Postgrau Tic i Educació per a la Ciutadania (Sessió 16). Dinar final de curs
 Dinar 

L’1 de juliol de 2005 vam fer un dinar de final de curs del Seminari del Projecte Xarxa al Bruguer Vell de Bigues i Riells. L’Enric, l’amo, ens va explicar i ensenyar el conreu de la vinya i l’elaboració de caves i vins. En una taula llarga, a l’ombra d’una porxada d’una antiga pallissa, els participants dels projecte vam gaudir d’un excel·lent dinar: pica-pica de peix i fideuà.

 

Avui, 27 de juny de 2006, quasi un any després, celebrem el final de curs al mateix lloc. Hi som quasi tots (falta la Rosa Maria Trias del Blancafort de la Garriga) i a més hi ha la presència de J. Puigdomènech, del CRP del Vallès Oriental, interessat per promoure el projecte en altres centres de la comarca. El lloc, l’ambient, l’airet que atenua la calorada, la tertúlia i el dinar (gaspatxo amb meló, pastís d’escórpora, paella d’arròs, gelats i vins i cava de la casa) són excel·lents.

 Seminari La Pilar Comes ens presenta la Proposta de Calendari de Treball de la Tercera Fase del Projecte Xarxa (setembre-desembre 2006): 26 de setembre (data límit de presentació de la memòria de cada projecte –document màxim de 50 pàgines, fotos i documents gràfics i power-point per preparar la publicació); 3 i 4 de novembre (Jornades d’Aprenentatge i Servei, organitzades pel Centre Promotor d’AS, amb la previsió d’un acte de cloenda a la Garriga mateix amb la presentació dels nostres projectes); 9 i/o 10 desembre (Jornada “TIC i Educació de la Ciutadania” i cloenda del Projecte Xarxa, organitzat per la FUMH de la Garriga i la UAB, amb la presentació dels resultats del Projecte Xarxa i les publicacions. A continuació, es fa saber la idea sorgida a l’IES Cumella d’assistir al congrés internacional d’APS a l’Argentina, a la tardor. Ja veurem què passa. Finalment, nosaltres mateixos, des de l’IES Pere Barnils, comuniquem que les nostres treballs de recerca es presentaran públicament i tindran publicació local (el d’Anna Dorca, de Centelles, presentació pública organitzada per l’Ajuntament divendres 30 de juny; publicació resum a l’octubre; el de Jordi Ginesta i el de Josep Milà, de Balenyà, presentació pública a l’Ajuntament i publicació durant el desembre de 2006).  Postgrau   SES Manuel Carrasco i Formiguera. Sant Feliu de Codines: presentació ProXarxa: Projecte METEOS@NTFELIU L’exposició va a càrrec de Ferran Mur. Lògicament, el seu projecte es basa en el recull de dades meteorològiques i de l’ús i resultat  que n’extreuen. D’aquesta manera, destaca que aquest treball, portat a terme en un crèdit variable de meteorologia de 2n ESO que es repeteix trimestralment, i a part d’aplicar els propis coneixements de ciències naturals, els ha servit per comunicar-se amb la gent gran del poble (per comentar i contrastar dades i informacions); preparar un petit guió radiofònic i posteriorment realitzar-lo a la mateix emissora de Sant Feliu; treballar matèries d’altres àrees curriculars (com pot ser refranys o dites populars relacionades amb el temps) etc. En aquest sentit, Ferran Mur es mostra altament satisfet de l’experiència per les seves possibilitats i perquè ha pogut posar en pràctica l’aprenentatge i servei. També vol reflectir alguns contratemps:  problemes tècnics i de calendari (han passat molt de temps esperant la instal·lació dels equips tant informàtics com l’estació); adonar-se que és millor treballar amb una estació convencional o analògica que una de digital, ja que així l’alumnat experimenta millor el recull de dades; la dificultat que representa treballar amb alumnat diferents cada trimestre... Finalment es mostra optimista ja que aquest curs els haurà servit d’experiència i de cara als propers anys podran millorar el treball i consegüentment els seus resultats.  

0 comentarios