Blogia
webnom

23-02-06 Xarxa Barnils. 11a reunió amb els alumnes

23-2-06Assumpte: 11a Reunió amb els alumnes. Presentació acadèmica i avaluació dels treballs de recerca de batxillerat  

Després d’haver estat pesentats per escrit (13 de gener), l’alumnat ha anat exposant oralment sengles treballs durant el mes de febrer i tal com és preceptiu.

En el cas concret de l’alumnat pertanyent al Projecte Xarxa, i després de diferents contactes amb els seus tutors per tal de preparar l’exposició així com de contrastar l’estat de les webs, que durant aquest període es troben en plena confecció, ha quedat convocat pel dia 23 de febrer.

La primera presentació va a càrrec de Jordi Ginesta i Josep Milà que exposen el seu treball A peu per l’Alt Congost. Tres rutes a peu per gaudir de Balenyà i Tona. Amb un suport visual d’un power point, elaborat per ells mateixos, van explicant tot el procés i com han aconseguit el seu objectiu: a través de l’excursionisme descobrir el ric i variat, i sovint sorprenent, patrimoni natural, arquitectònic, històric i cultural dels municipis on viuen. Destaquen com han anat aconseguint unir els diferents punts d’interès mitjançant els tres itinerarius preparats i com han anat  recopilant la informació d’aquests indrets gràcies a fonts de les quals destaquen la informació oral. Finalment també mostren la pàgina web confeccionada i com es pot consultar, encara que en aquests moments encara falti completar-la.

Els membres avaluadors del treball (Montse Urgell del Departament  de Ciències Socials i Joan Brussosa i Joaquim Pratsobreroca del Departament de Llengua i Literatura catalanes) en fan una valoració altament satisfactòria, destacant l’assoliment dels objectius plantejats, la importància d’haver sabut trobar testimonis o persones que coneixen i estimen els llocs descrits, el format web que dóna una perspectiva de futur al projecte, etc.

S’informa que el treball serà presentat als Premis Baldiri Reixach i possiblemenet a altres (ICE Universitat de Barcelona, Cirit )

 

La segona presentació va a càrrec d’Anna Dorca que exposa el seu treball Desenvolupament del nucli antic de Centelles. L’Anna se serveix des d’un principi de la web del treball per anar plantejant la realització i els seus resultats. Cal destacar-ne la confecció de 13 fitxes sobre els carrers més destacats: els noms rebuts, la descripció, la història i evolució, punts de major interès i un recull final de noms de les seves cases o motius. L’alumna ressalta el suport informatiu (arxiu, llibres...) i sobretot el de tipus oral, especialment el rebut de Pere Campubí, historiador local. Acaba fent menció del Projecte de remodulació del nucli antic, que últimament ha endegat l’Ajuntament de la població, i que també recull el treball.

Els membres avaluadors del treball (Francesc Pujol del Departament  de Tecnologia i Joan Brussosa i Joaquim Pratsobreroca del Departament de Llengua i Literatura catalanes) en fan una valoració altament satisfactòria i l’assoliment dels objectius principals. L’exposició acaba amb un repàs de les fotografies antigues i modernes presents al treball i sobretot de sucosos comentaris sobre el pas del temps experimentat.

0 comentarios