Blogia
webnom

17-1-06. Xarxa Barnils. Sessió Seminari (10a) i Postgrau (5a)

17-01-06
CTUG. Granollers
Assumpte: Sessió de Seminari del Projecte Xarxa (Sessió 10). Postgrau Tic i Educació per a la Ciutadania (Sessió 5)

Seminari

Els diferents grups de treball del projecte Xarxa anem elaborant la memòria, anem preparant material per a l’alumnat, etc.

Per part nostra, parlem amb l’informàtic Jordi RISPA sobre l’evolució de la construcció final dels webs dels nostres treballs, del funcionament de l’entrada de dades, i les seves aprovacions i tancaments des de l’administració del web; preparem l’ordre del dia de la reunió amb l’alumnat per al 26 de gener, primera sessió després del termini de  presentació dels Treballs de recerca de Batxillerat; pengem més resums de la memòria al nostre blog; fem consultes per Internet...

Postgrau: Jordi RISPA (FUMH). Aplicacions de la imatge digital a l’aula

L’informàtic de la FMH de la Garriga, Jordi Rispa, fa la sessió teòrica del Postgrau. Avui toca imatge digital. Rispa fa una introducció monogràfica a la Imatge Digital (ID); se centra a donar pautes generals per treballar amb programes com Photoshop i GIMP, entre altres, i no pas en un programa concret.

Després de la presentació, ens demana les necessitats que, com a ensenyanys, tenim en ID i, escrites a la pissarra, esdevenen els punts temàtics que es tracten en aquesta sessió.

Cadascun de nosaltres utilitzant l’ordinador per a resoltre exercicis pràctics a partir de les explicacions de Jordi Rispa, els aspectes tractats són els següents: a) Gestió de la resolució de la imatge; variació (reduir, comprimir) de la grandària de la imatges; píxels i el seu valor; b) Tipus d’arxius: .jpg i gif., per a web i formats finals; .tiff, per a impremta; .bmp i .psd, no recomanats; c) Què són les capes? Com enllaçar imatges?; d) Aclarir i enforquir imatges; e) Com treure el vermell dels ulls?

L’aplicació a l’aula de la ID és ara per ara, i en la nostra assignatura, limitada. Les potencialitats vindrien de l’ús habitual d’altres eines com la pissarra digital

0 comentarios