Blogia
webnom

13-12-05 Xarxa Barnils. Sessió Seminari (8a) i Postgrau (3a)

13-12-05
CTUG
Assumpte: Sessió de Seminari del Projecte Xarxa. Postgrau Tic i Educació per a la Ciutadania (Sessió 3)

 

Seminari

 

-         Canvi de programa per al dimarts 20 de desembre
Per a la sessió de 20 desembre, darrera del trimestre i de l’any, estava previst sessió en un centre educatiu dels participants al projecte Xarxa i àpat de Nadal. No es va veure viable. L’alternativa serà la connexió a través del Moodle en un xat, cosa que es prepararà en la segona part de la sessió d’avui mateix, a fi de comprovar-ne el funcionament i de desitjar-nosbon Nadal i feliç 06”.

 

-         Estat de les peticions de material
Pilar Comes, coordinadora del projecte, ens demana un informe breu i concret de l’estat de les peticions de material per a cada centre. El redactem:

 

La petició inicial fou la de:    3 ordinadors portàtils,
                                               2 càmeres digitals
                                               1 escàner

 

A principis de juliol, vam rebre 2 ordinadors portàtils que foren lliurats als alumnes, un per cada treball de recerca.
Un d’aquests ordinadors, configurat pel coordinador informàtic de l’IES Barnils, els alumnes n’han fet ús i per tant ha funcionat correctament.

L’altre ordinador no va ser configurat i fou retornat a en Jordi Rispa perquè el posés a punt (li fou lliurat el 18 de novembre). Sembla que han sorgit més problemes i de moment no ens ha estat retornat.

 

El passat 29 de novembre, en Jordi ens va fer lliurament de dues càmeres digitals. Foren entregades l’endemà mateix als alumnes (una per cada treball) i n’estan fent ús satisfactòriament.

 

Pel que fa a l’escàner, no ens ha estat entregat, tot i ser una eina força útil per als treballs que porta a terme l’alumnat (sobretot en el treball sobre carrers en què l’alumna ha d’escannejar fotografies antigues. De moment,  s’ha anat espavilant i ara el que li fa més falta és l’ordinador i, més concretament, un programa sobre tractament de fotografia anomenat GIMP”.[1]

 

 

-         Proposta de dia per a l’enregistrament en vídeo
Així mateix, la coordinadora ens demana que programem un parell de dies o tres per a l’enregistrament en vídeo del projecte de cada centre. Per la part que ens toca, i tenint en compte que el nostre projecte es van encetar fa mesos (amb el començament dels treballs de recerca de batxillerat, és a dir, al maig i juny passats), decidim que amb dues sessions n’hi ha d’haver prou: una, ara, per fer veure el procés del treball; una altra, al juny, en la presentació final, si es fa, dels treballs. El mail que passem és el següent:

 

IES Pere Barnils. Projecte Xarxa. Calendari d’enregistraments:
A)      1r enregistrament: Treball a l’IES /  Treball de camp (dt, 20.12.05)

 

-      Aula (dept Llengua catalana, informàtica), professors tutors, alumnat.
-          Anna Dorca: pels carrers de Centelles, amb Pere Camprubí, informant principal del treball de recerca / arxiu Ajuntament Centelles, consulta programes de Festa Major / ajuntament amb arquitecta municipal...
-          Jordi Ginesta-Josep Milà: a l’Ajuda de Balenyà, inici de les tres rutes; en diferents punts d’interès de les rutes (ens hi acostarem en cotxe); parlant amb algun dels molts informants amb qui han contactat (Josep M Puigdomènch, exalcalde de Balenyà; rector de Balenyà; restauradora de la Creu del Terme; avi Ginesta, pares Milà...)

 

B)      2n enregistrament. Presentació pública

 

-          Presentació que probablement es farà a Centelles i/o Balenyà al mes de juny de 2006.
-          Imatges complementàries dels web resultat dels dos treballs de recerca.”

 

Postgrau:  Moodle

 

-         Presentació a càrrec de l’equip IES Antoni Cumella: Xavier Tomàs i Àngel López
Els professors de l’institut Cumella de Granollers Tomàs i López fan una presentació del Moodle. El Moodel és un entorn d’ensenyament i aprenentatge virtual, que serveix per a qualsevol nivell.

 

-         Què fem?
Seguint les seves instruccions, tota la comunitat educativa reunida a l’aula d’informàtica del CTUG, realitzem una sèrie d’operacions de coneixement del Moodle.
1)      Ens hi donem d’alta com a uxuari de l’entorn. Ens validem com a usuari.
2)      www.proxarxa.net/moodle
3)      Observem les tres vies possibles d’entrada al Moodle: com a visitant, com a alumne amb contrasenya i com a professor.
4)      Ens vénen a dir que al Moodle és desaconsellable fer servir la tecla “enrera” i que una cosa es pot fer de moltes maneres.
5)      Aprenem a penjar documents a l’apartat del nostre curs.
6)      Ens identifiquem com a usuaris: dades personals, foto, etc.
7)      Fem un xat de prova, per preparar el xat de Nadal del proper 20 de desembre.

 



[1] En la sessió d’enregistrament del dia 20 de desembre, a l’IES Pere Barnils de Centelles, Pilar Comes ens porta l’escànner i l’ordinador portàtil que estava en reparació.

 

0 comentarios