Blogia
webnom

7-09-05 Xarxa Barnils. 5a reunió alumnat

7-09-05
Assumpte: Reunió amb els alumnes perquè presentin la feina feta a l’estiu.
.
Reunits, a la Sala d’Informàtica de l’IES, primer amb Anna Dorca i posteriorment amb Jordi Ginesta i Josep Milà, els tutors, primerament, els presentem les webs de la WebNom, de Rastres i de Maporama; els demanem que aprofitin les estones de treball per fer-se alguna fotografia digital; se’ls ofereix l’Aula d’informàtica per al seu treball; i els fem saber que Pilar Comes, coordinadora del Projecte Xarxa, ens farà una visita a l’institut el dia 15 de setembre.

Anna Dorca, que fa el treball sobre els carrers de Centelles, comenta que ha treballat força aquest estiu i que, dels 13 carrers objecte d’estudi, ja n’ha recollit completament les informacions següents: Nom i altres noms; descripció-ubicació; història. En aquest tercer aspecte estudiat ens informa que hi ha inclòs la informació extensa i detallada del noms i motius de casa que ha recopilat de l’informant Pere Camprubí. En aquest sentit destaquem que la relació informant-alumna està resultant molt profitosa (informació oral recollida, facilitats per consultar l’arxiu municipal i altres dependències, relació intergeneracional...).
A més a més, va treballant en altres aspectes: origen dels noms, punts d’interès, i fotografia antiga i actual.
Val a dir que la fitxa patró que confecciona de cada carrer coincideix estructuralment amb la fitxa del Projecte de topònims Rastres, facilitada per FMH.
Finalment, confeccionem un calendari aproximat de tasques bàsiques entre setembre, octubre, novembre i desembre.

Jordi Ginesta i Josep Milà, que fan el treball dels tres itineraris turístics i culturals per Balenyà i Tona (i voltants), ens presenten còpia del treball realitzat. Presenten la majoria de les fitxes dels punts d’interès de les tres rutes ja elaborades (això vol dir informació recollida i ja sintetitzada en text), amb fotografia inclosa i amb disseny web molt aproximat. Ens fan saber que per fotografiar peces de la ruta que són al Museu Episcopal de Vic han hagut de demanar permís per escrit i que hauran de pagar 30 euros. Els fem saber que ho tirin tot endavant sense recança perquè l’IES se’n farà càrrec.
Exposen el que els falta fer o acabar: fer in situ, càlcul de km i redactar el recorregut dels itineraris; parlar amb Eduard Sallent, alpinista i escriptor de Balenyà, per confeccionar el pròleg del treball (Guies i web); acabar les fitxes i les fotografies. Revisió i acabats finals.

El professorat responsable ens posarem en contacte amb l’informàtic de la FMH Jordi Rispa a fi d’acordar les adaptacions que cal fer al programa bàsic Rastres per fer-lo apte per als dos treball que ressenyem.

Val a dir que l’alumnat compleix amb escreix el compliment de terminis, ara per ara, progressa en la feina, mostra capacitat de superar problemes imprevistos i fa ús dels recursos informàtics i d’altres tecnologies adequadament.

Quedem per dijous dia 15, en la trobada amb la coordinadora Pilar Comes.

0 comentarios