Blogia
webnom

20-12-05. Xarxa Barnils. 9a reunió amb alumnes i trobada enregistrament vídeo

20-12-05
Assumpte: 9a Reunió amb els alumnes. Enregistrament en vídeo Xarxa Barnils. Seguiment del procés d’elaboració.

 

Amb motiu de la gravació per a un futur reportatge sobre el projecte Xarxa, a l’IES Pere Barnils i a les 3 d’una tarda freda d’hivern, ens reunim els diferents membres que formem el  “Xarxa–Pere Barnils”: l’alumnat Anna Dorca, Jordi Ginesta i Josep Milà; els professors Joan Brussosa i Joaquim Pratsobreroca; la coordinadora Pilar Comas i el reporter Agustí Coromines.

 

Un cop presentat tot el grup i de començar a gravar les primeres imatges, ens dirigim al primer punt d’interès: el centre de Centelles. Aquí ens espera  Pere Camprubí, l’informant principal de qui  s’ha servit l’Anna Dorca per elaborar el seu treball. Ens mostra els edificis principals del centre històric de la població: el Portal, la Capella de Jesús, el campanar... sempre acompanyats de la sàvia descripció i farcida d’història i d’anècdotes. També tenim ocasió de visitar l’Arxiu Municipal i com ensenya algunes fotografies antigues en què està interessada l’Anna.

 

Aprofitant les últimes clarors que ens ofereix la tarda, ens apressem per dirigir-nos fins al santuari de l’Ajuda, punt des d’on s’inicien les rutes turístiques que han preparat en Josep i en Jordi (el segon treball de recerca). Aquí ens trobem amb el seu informant: Josep M. Puigdomènech, pagès, exalcalde de Balenyà i coneixedor de la zona. Ens descriu la magnífica panoràmica que podem contemplar de tot el Puigsagordi per on discorre una de les rutes. Puigdomènech dóna compte de la sort que té –i que podem tenir- de poder gaudir d’aquest espai. Com que es fa tard i el fred més viu, els alumnes queden amb l’informant per una propera ocasió.

 

Tornem a l’institut per portar a terme l’última activitat: a la sala d’informàtica i mitjançant ordinadors podem comprovar com la informació rebuda es va convertint en contingut de sengles treballs. També aprofitem l’ocasió per posar-nos en contacte amb la resta de responsables dels diferents projectes Xarxa mitjançant el servidor Moddle.

 

Ja acomiadats Pilar Comes i Agustí Coromines i agraïts per la seva estimulant visita, l’equip restant ens trobem finalment per revisar l’estat dels treballs de recerca. Sobretot destaquem que ja queda pocs dies per a la presentació escrita (13 de gener) i que ara el que cal és anar acabant; per això repassem les parts pendents i constatem que els treballs estan força avançats però que encara queden punts per lligar i per anar concloent-los. Destaquem que si cal ja ens posarem en contacte durant les vacances de Nadal a través del correu electrònic.

 

0 comentarios