Blogia
webnom

13-10-05 Xarxa Barnils. 6a reunió amb els alumnes

  13-10-05

Assumpte: 6a Reunió amb els alumnes. Seguiment del procés d’elaboració.

 
 

Els tutors del treball de recerca ens entrevistem amb els alumnes (amb J. Ginesta i J. Milà el 6.10.05 i amb A. Dorca el 13.10.05).

A part de comprovar el compliment dels terminis dels treballs, la reunió serveix fonamentalment per presentar el projecte de la pàgina web que ens ha facilitat la Fundació Universitària Martí l’Humà. Els alumnes comproven que el model de fitxa presentada al principi es manté, tot i que es plantegen alguns canvis que es miraran d’encabir en el model final. S’ensenya als alumnes que un cop confeccionat les diferents tipus de pàgines que configuraran la web de cada treball, només es tractarà d’anar copiant les diferents parts dels treballs.

També se´ls destaca que ara el més important és que vagin avançant en l’elaboració del treball i que tinguin en compte el calendari previst . Es repassen els punts que estan més per fer. Un cop revisats alguns textos de cada treball, se´ls comenta  com poden depurar i/o millorar els diferents tipus de text i el seu estil. Es comenten les fonts bibliogràfiques: en el primer cas, J. Ginesta destaca que ha trobat en els “Llibres de Festa Major de Balenyà” més informació; de moment descarten fotografiar les peces exposades al Museu Episcopal i aviat es posaran en contacte amb Edu Sallent per preparar la presentació. Pel que fa a A. Dorca, veu la necessitat de buscar més informació històrica, ella proposa entrevistar-se amb l’historiador Antoni Pladevall i Font, autor de la Història de Centelles, però se li proposa que abans ho demani a la historiadora local, Lurdes Balmes.

Els tutors confeccionaran una llista d’adreces web de consulta per a cada treball.

 

En ambdós casos, hi ha hagut pocs dies després dos contactes breus de seguiment de treball:

En el cas d’Anna Dorca, (26.10.05) se li informa que Lurdes Balmes recomana consultar els monogràfics sobre carrers publicats als programes de Festa Major de Centelles dels anys vuitanta i articles de l’historiador Josep M. Font i Rius publicats en programes d’anys anteriors. A més a més, se li proposen uns criteris de revisió de les fitxes dels carrers per tal que en redacti dues que han de servir de model per a la resta, a banda de proposar la consultar del DCVB i de les obres de Coromines per a l’origen del noms de carrer. Se li dóna una llista d’adreces web.

 

En el cas de Milà /Ginesta, (26.10.05) se´ls facilita una llista d’adreces web de les quals se’n destaquen les d’interès excursionista. Es comenta el servei que ha fet l’ús d’un comptaquilòmetres manual, facilitat pel Centre Excursionista de Tona.  Igualment, se´ls comenta criteris de correcció i se´ls facilita un manual d’ús de les majúscules (IEC).

0 comentarios